Amortizoarele pneumatice cu azot sunt recipiente sub presiune. Este important să citiți cu atenție instrucțiunile de utilizare din catalogul Bordignon înainte de utilizare.
Da, fixarea corectă – așa cum este descrisă în liniile directoare incluse în catalogul Bordignon – garantează durabilitatea și eficiența amortizoarelor pneumatice cu azot.
În general, presiunea minimă de încărcare este de 30 bar. Dacă sunt necesare presiuni de încărcare mai mici, vă rugăm să contactați asistența tehnică Bordignon.
Presiunea maximă de încărcare pentru fiecare amortizor pneumatic cu azot este indicată în catalogul Bordignon și inscripționată cu laser pe corpul său.
Da, puteți descărca certificările în Secțiunea descărcare a website-ului nostru.
Recomandăm folosirea seriilor noastre cu nanotehnologie, în special a seriilor CSX (cele mai puternice pentru acest diametru) și a seriilor SMLX (cu cea mai compactă înălțime și care asigură forțe cu 50% mai mari decât modelele de pe piață având dimensiuni similare).
În momentul lansării lor, la începutul anilor ’90, amortizoarele pneumatice cu azot din seriile TOP generau cele mai mari forțe. Recent, datorită dezvoltării unor tehnologii din ce în ce mai avansate, s-au putut obține aceleași forțe cu amortizoarele pneumatice cu azot din alte serii care, față de cele TOP, asigură performanțe mai ridicate, cicluri de viață mai lungi și fiabilitate sporită.
Pornind de la un diametru al corpului de 38 mm, seriile CSX asigură o forță egală sau mai mare decât seriile TOP. Pentru un diametru al corpului de 32 mm sugerăm modele 2XCSX32 (incluse în seriile CSX ca „versiune îmbunătățită” a modelelor CSX32), iar pentru un diametru al corpului de 25 mm sugerăm modelele MSML25.
Spre deosebire de amortizoarele pneumatice TOP, amortizoarele pneumatice cu azot CSX, 2XCSX și MSML sunt dezvoltate cu cea mai bună tehnologie Bordignon, fiind prevăzute cu racletă împotriva substanțelor contaminante și autolubrifiere.
Nu, amortizoarele pneumatice cu azot generează o forță inițială (forța „la contact”) fără a fi necesară precomprimarea. Pentru unele dintre amortizoarele pneumatice cu azot vândute pe piață (dar nu de Bordignon), precomprimarea ar putea fi recomandată datorită unui design de construcție diferit, cu un alt nivel de siguranță.
Datorită construcției lor fiabile și tehnologiei avansate, cursa nominală a amortizoarelor pneumatice cu azot oferite de Bordignon poate fi folosită 100%. Totodată, este prezentă și o cursă suplimentară de siguranță (între 1 mm și 3 mm, în funcție de model).
Pentru unele dintre amortizoarele pneumatice cu azot vândute pe piață (dar nu de Bordignon) ar putea fi recomandată o cursă de „rezervă” datorită unui design de construcție diferit, cu un alt nivel de siguranță.
Forțele finale (forța la compresie completă, forța la capătul cursei) sunt indicate în catalogul nostru și sunt valori de referință măsurate în condiții statice.
Forța finală reală generată în timpul utilizării poate varia în funcție de parametrii specifici ai aplicației, de exemplu viteza de lucru (cicluri pe minut). Același lucru este valabil, în consecință, și pentru forțele „intermediare”.
Variația forței generate în funcție de cursa utilizată nu este de fapt liniară, chiar dacă variația liniară reprezintă – în condiții statice – o aproximare foarte bună.
Abaterea de la tendința reală este, din punct de vedere practic, irelevantă. Nu este utilă indicarea unei curbe ipotetice exacte a tendinței forței în funcție de cursa utilizată deoarece aceasta poate varia în baza diferiților parametri de utilizare (atât în cazul condițiilor statice, cât și în cazul eventualilor coeficienți politropici „rezonabili”, dar care sunt oricum unici și complet orientativi).
Aproximarea liniară ușurează cel mult calculele proiectantului.
Da, dar trebuie întotdeauna fixate de bază cu șuruburi, inclusiv în interiorul unei găuri. Consultați instrucțiunile din catalogul nostru pentru detalii suplimentare (diametrul găurilor etc.).
Da, puteți lua legătura cu Departamentul nostru de vânzări și vă vom recomanda cea mai bună soluție. Pentru a evalua posibilitatea interschimbabilității vă rugăm să precizați modalitățile de fixare (și alți eventuali parametri relevanți) folosite în prezent.
Subliniem oricum faptul că producătorii și utilizatorii matrițelor pot beneficia pe deplin de avantajele amortizoarelor pneumatice cu azot de înaltă calitate Bordignon dacă acestea sunt alese pentru un proiect nou.
Este important să citiți cu atenție instrucțiunile din catalogul Bordignon înainte de a le utiliza.
Nu. Catalogul arcurilor elicoidale de compresiune Bordignon include șase serii de arcuri. Patru serii sunt dezvoltate în conformitate cu standardele ISO: BG (verde: sarcină mică), BA (albastru: sarcină medie), BR (roșu: sarcină mare) și BY (galben: sarcină foarte mare). Există și două serii cu diametre și lungimi ISO, dar cu caracteristici diferite: BS (negru: sarcină foarte mică) și BO (portocaliu: sarcină foarte mare, indicată pentru sarcini deosebit de solicitante).
Dacă necesitățile operaționale de lucru o permit, vă sugerăm să alegeți arcurile cele mai lungi și cele indicate pentru sarcini ușoare.
Pentru folosirea optimă a tehnologiei DTAP vă rugăm să furnizați informații despre tipul tarodului (rulare sau așchiere), dimensiunea filetului, codul materialului și rezistența materialului (N/ mm²). Bordignon va putea evalua cel mai bun produs pe baza necesităților dumneavoastră.
Datorită transmisiei directe către mandrină sistemul „Direct Drive” asigură putere sporită, dimensiuni reduse, inversare eficientă a direcției și întreținere minimă. Lipsa șurubului de acționare permite schimbarea rapidă a pasului de filetare, înlocuirea port-tarodului mașinii și configurarea datelor corespunzătoare noii aplicații prin intermediul panoului.
Vă recomandăm să alegeți modelul cu dimensiunea cea mai apropiată de cea a jgheabului de evacuare pe care îl veți folosi.
Pentru fiecare amortizor pneumatic cu azot presiunea maximă de încărcare este indicată în catalogul Bordignon și inscripționată cu laser pe corpul său.
A se vedea modelul CSX.
A se vedea modelul SMLX.
Evacuatorul pneumatic de resturi de prelucrare (BRE) este o componentă esențială a sistemelor de turnare, dar poate prezenta unele riscuri: în cazul în care se blochează și nu mai funcționează se vor acumula resturi de prelucrare, care pot provoca deteriorarea sculelor. BRE-CD este un senzor ce poate detecta oprirea evacuatorului de resturi de prelucrare în timpul procesului de producție, semnalând anomalia de funcționare prin intermediul unui sistem de alarmă conectat.